Om föreningen


GQSS är en ideell förening och vi vänder oss till kvinnor som vill bli säkrare på att segla. Vi har ett nära samarbete med SXKs Qvinna ombord.


Är du kvinna och vill ha mer kunskap om allt som har med segling att göra är detta klubben för dig! Genom kunskap och nätverkande med andra kvinnor har du möjlighet att få mer erfarenhet både i rollen som gast och skeppare.


Kom med i vårt glada gäng och träffa likasinnade. Alla är välkomna med eller utan båt. En gång per år har vi en planeringsträff, där vi tillsammans bestämmer aktiviteter för kommande år. Vi försöker att ha en aktivitet i månaden. När det inte är seglingssäsong så lär vi oss teorin bakom segling samt har trevliga aktiviteter för att lära känna varandra. Föreningen är vad vi medlemmar gör den till, så innehåll och aktiviteter kan se olika ut från år till år.


Föreningen då och nu 


GQSS bildades 1986 av ett gäng aktiva seglartjejer. Tanken var att ta tillvara på dessa duktiga kvinnliga seglares initiativ och att kunna tävla mot varandra på villkor som passade tjejer bättre. Målet var också att segla eskader och få mer kunskap om sina båtar.


GQSS utvecklas hela tiden och i dagsläget är de flesta medlemmarna semesterseglare, men det finns även kvinnor som seglar över de sju haven och de som kappseglar. Våra medlemmar är allt från nybörjare till veteranseglare. Målet med föreningen är att uppmuntra kvinnor till att bli säkrare seglare, att öka självförtroendet och stimulera till att ta ansvar för båten.


Varmt välkommen att bli medlemStyrelsen


Ordförande: Camilla Järpner

Telnr: 073-5987874


Kassör: Martina Larsson


Sekreterare: Carina Bergius


Ledamot: Ina Olsvik, Carina Nilsson, Birgitta Grahm


Suppleant: Gunnel Venmark


Här finns föreningens stadgar