Eskadersegling med yoga, styrka och rörlighetsträningFör att kunna fortsätta ha ett aktivt seglarliv behöver vi träna styrka, balans, rörlighet och kondition. Under den här helgen kommer vi att få en härlig segling tillsammans och dessutom få prova på en blandning av yoga, styrka och rörelseträning. All träning är anpassad så att alla kan vara med, med sina förutsättningar. Målet är att inspirera till enkel och effektiv träning som man kan göra var som helst, i hamnar, på stranden eller på en gräsmatta.

Att känna sig stark, rörlig och ha en god balans gör oss tryggare att fortsätta segla. Träningen kan även hjälpa till med att förebygga smärtor i rygg, höfter och ben som lätt kan uppstå under längre seglatser.

Vi håller oss på Västkusten, mestadels inomskärs, och bestämmer rutt efter väder och vind. Under helgen får vi möjlighet att träna många olika saker. Målet med helgen är att alla skall utvecklas som seglare samt att kombinera detta med träning. Varje dag kommer det att vara ett eller två träningspass i hamnen eller i närheten av hamnområdet.


FREDAG
Vi mönstrar på och seglar från respektive båts hemmahamn fredag eftermiddag med destination som meddelas på förträffen.


LÖRDAG
På lördag lämnar vi hamnen och seglar vidare till nästa destination.


SÖNDAG
På söndag sätter vi segel och seglar hemåt.


Eskader riktar sig både till såväl nybörjare som erfarna seglar. Anmäl dig som skeppare (bidrar med egen båt under helgen) viceskeppare eller gast. Vi lägger ”besättningspusslet” och återkommer i god tid med besättningslista. Under helgen får du träna på knopar, navigering och båtmanövrering. Vi turas om att styra och trimma segel. Målsättningen med helgen är att alla skall utvecklats som seglare.


I samarbete med RF-SISU har vi fått bidrag till denna aktivitet. Därför kan kostnaden för denna eskadersegling bli låg.


Kostnad 300 kr för gastar
Kostnadsfritt för skeppare
Hamnavgift ingår i priset. Gastarna planerar och står för all mat ombord. Skepparen blir bjuden, då hon står för båten och dess omkostnader.


Alla medlemmar i GQSS och SXK är välkomna.
Swisha 300 kr till 1235884523 (skriv GQSS eskadersegling med yoga) i samband med anmälan. OBS! Anmäl dig på länk senast 9 augusti därefter får man besked om bekräftad plats. Förträff 3 september kl.18.00 på Bangatan 58.

Anmälan för skeppare:https://forms.gle/CChZYKoTzMytFvRYA

Anmälan för gast och viceskeppare:
https://forms.gle/6qgiTHqDsFQum2JW8


Välkomna önskar eskaderledning och Sari Abrinder PT och yogainstruktör

Information


Fredag 6 september - söndag 8 september


Förträff:

3 september kl.18.00 på Bangatan 58


Anmälan för skeppare (kostnadsfritt) https://forms.gle/CChZYKoTzMytFvRYA


Anmälan för gast och viceskeppare (

Swisha 300 kr till 1235884523 i samband med anmälan) https://forms.gle/6qgiTHqDsFQum2JW8