Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Om föreningen


Vi sysslar med allt ifrån ren seglingsutbildning, navigation, träning inför kappsegling till teknisk båtkunskap. Och erbjuder även funktionärsutbildning för tjejer som vill arbeta med kappseglingsarrangemang. 

Över 30 aktiva år!
GQSS bildades 1986 av ett gäng aktiva seglingstjejer. Tanken var att ta tillvara dessa duktiga, kvinnliga seglares egna initiativ och tävla mot varandra på villkor som passade tjejer bättre. Självklart var det viktigt att ha roligt ihop även utanför tävlingsbanorna, t ex att helt opretentiöst segla tillsammans då och då.

Självständig klubb
Trots att vårt förkortning ligger väldigt nära Göteborgs Kungliga Segelsällskaps, har GQSS ingen koppling till GKSS utan är en helt självständig klubb. 

Samma grundidé
Samma grundidé finns fortfarande idag. Liksom alla föreningar utvecklas även GQSS och fler arrangemang har under åren tillkommit, t ex seglarskola, navigationskurser, temakvällar, funktionärsutbildning, eskadersegling mm. 

Aktiva medlemmar
Idag har klubben cirka 100 medlemmar. GQSS tjejer är aktiva och träffas både under sommar- och vinterhalvåret. Under sommaren seglar vi och under vintern försöker vi lära oss teori t ex navigation, praktisk båtvård, trimkurs mm mm.

Vilka är då GQSS tjejerna?
Åldern är allt från 20 och uppåt, många är båtägare och alla är aktiva till sitt sinnelag. GQSS medlemmar representerar alla kategorier av tjejer. Så känn dig välkommen du kvinna som gillar segling och hav och vill få ökad kunskap samtidigt som du har roligt.

Medlemskap
Medlemsavgiften är 200 kronor och för det får du tillgång till det utbud av aktiviteter som klubben erbjuder. Mer om vad som är på gång just nu finner du här på vår hemsida, titta under fliken "kalender", och under "aktiviteter". Är du med i FaceBook så gå gärna med i vår grupp där. Mer om hur du blir medlem hittar du under rubriken "Välkommen till GQSS".

Uppdaterad: 20 FEB 2017 19:28

GOR logga
INSTÄLLT9-10 juli 
2022

 

 

Postadress:
Göteborgs QSS - Segling
Carin Sjölander, Stapelbädden 9
41757 Göteborg

Kontakt:
Tel: +460708209095
E-post: This is a mailto link

Se all info