Hoppa till sidans innehåll

MÅLET ÄR EN VINNANDE OCH SÄKER HAVSKAPPSEGLING


Anmäler dig gör du längre ner på sidan.

Teknik och hjälpmedel för att göra seglingen så säker som möjligt utvecklas ständigt. Funktioner i appar och elektroniska sjökort, nya räddningsvästar, elektroniska nödbloss - det finns mycket nytt att lära. Samtidigt finns det en del vi innerst inne vet och kunskap som vi tidigare kunde utantill som det kan vara läge att påminna om.

Vi vet också att det finns mycket kunskap hos deltagarna i GOR, så vi hoppas även på ett aktivt deltagande under kvällen av er.

Lars Littke som är föredragshållare har en lång och gedigen erfarenhet av livet till sjöss. Det började redan i unga år som kappseglare med Sveriges första plastoptimist. Vidare under tonåren som fotograf för Jofa, som på den tiden konstruerade och byggde segelbåtar. Teknik och navigationsintresset ledde honom in på en yrkeskarriär inom Svenska flottan och vidare till Transas, som produktchef samt internationell marknadsförare och säljare av deras navigationssystem och elektroniska sjökort. Efter flera år utomlands, följde sedan arbete i Norge för Berge Solutions innan han återvände till hemstaden Göteborg. Boendes på Rörö arbetar han i eget bolag -Littke Marine Consulting sen ett antal år och är även verksam som frivillig sjöräddare och utbildare inom SRSS som expert på sjöräddningsmetodik, navigationssystem och mörkernavigering. Den roll han främst haft vid kappsegling är strateg och navigatör.

Medverkar gör också Carin Sjölander, ordförande i GQSS. Klubben är nu inne på sitt tredje år som arrangör och lika många år har Carin själv seglat havskappseglingen.

Lars Littke Carin Sjölander

 

 

GOR logga
INSTÄLLT9-10 juli 
2022

 

 

Postadress:
Göteborgs QSS - Segling
Carin Sjölander, Stapelbädden 9
41757 Göteborg

Kontakt:
Tel: +460708209095
E-post: This is a mailto link

Se all info