Hoppa till sidans innehåll

Göteborg Open sea Race 2021


Havskappsegling på Västkusten

GOR 10 - 11 juli 2021

Inbjudan (Notice of Race), program och anmälan är nu publicerade. Du finner dem till vänster här bredvid på desktop-versionen av hemsidan, eller ovanför rubriken, i menyn på den mobilanpassade hemsidan.

FHM lovar i dagsläget vaccination av alla till midsommar, så ca tre veckor efter finns chansen att detta blir en av de första seglingarna vi kan göra utan större restriktioner. Om man är optimist och vågar hoppas...

MEN vi får se, vi kommer självklart att genomföra racet utifrån de regler och rekommendationer som gäller från FHM när det är dags. Om vi blir tvungna att ställa in seglingen pga pandemin återbetalas anmälningsavgiften i sin helhet.

 

Vad är Göteborg Open sea Race?

Namnet är nytt men inte själva tävlingen. Den seglades allra första gången 1996, och arrangerades då av Göteborgs Havskappseglingsförbund under namnet Göteborg Offshore Race. Den gången gick starten från Stenpiren och banan, som var dubbelt så lång, gick via Läsö, Anholt, Middelsgrund, Fladens fyr och Trubaduren. Från 2004 övertog GKSS tävlingen helt, de hade då varit medarrangörer under tre år, och drev den fram tilll 2010. Banan kortades till en 24-timmars segling som lades ut efter aktuella vindriktningar från år till år. 

2015 kändes det både angeläget och roligt att starta upp på nytt, det här var sommaren då både Volvo Ocean Race och Americas Cup kom till Göteborg, och denna gången var det Göteborgs Quinnliga Segelsällskap som arrangerade. Avsikten är att bredda intresset för och öka kunskapen om havskappsegling på Västkusten. Vi vill också återskapa traditionen med en havskappsegling här i Göteborg.

I linje med klubbens målsättning att öka intresset för havskappsegling bland kvinnor, hälsas kvinnliga besättningar extra varmt välkomna. Förutom de vanliga priserna delas ett speciellt vandringspris även  ut till bästa kvinnliga team.

Föreningen blev i slutet av november 2015 utsedd till Årets Arrangör av Västkustens Seglarförbund, för sitt arbete med havskappseglingen.

Bana

Banan är ca 110 Nm, och sträcker sig från Långedrags Hamn via Vinga till Hätteberget utanför Marstrand, därefter upp till Skagens rev och vidare ner till Läsö nordost innan rutten går tillbaka mot västkusten för att avslutas via Vinga på vägen tillbaka till Långedrag. Bansträckningen kan komma att ändras både före och under tävlingen beroende på väder och vind. 

 

Bana_GOR_2021

 

Uppdaterad: 05 FEB 2021 18:11 Skribent: Helena Carlgren

Göteborg_Open_sea_Race_2020

  10-11 juli 2021

Mediapartner

Search_Magazine

 

 Sponsor

Seldén

 

Postadress:
Göteborgs QSS - Segling
Carin Sjölander, Stapelbädden 9
41757 Göteborg

Kontakt:
Tel: +460708209095
E-post: This is a mailto link

Se all info