Hoppa till sidans innehåll

Göteborg Open sea Race 2021


Havskappsegling på Västkusten

GOR 10 - 11 juli 2021

I år har vi tyvärr blivit tvungna att fatta beslutet att ställa in havskappseglingen pga för få deltagare. Vi återkommer 2022! Men innan dess är det dags för prisutdelning till vinnarna i GOR 2019. Den kör vi tillsammans med Robline Skagens Jubileumsrace, och det blir en torsdag i början av oktober. Ha en härlig seglingssommar, så ses vi på höstkanten!

 

Vad är Göteborg Open sea Race?

Namnet är nytt men inte själva tävlingen. Den seglades allra första gången 1996, och arrangerades då av Göteborgs Havskappseglingsförbund under namnet Göteborg Offshore Race. Den gången gick starten från Stenpiren och banan, som var dubbelt så lång, gick via Läsö, Anholt, Middelsgrund, Fladens fyr och Trubaduren. Från 2004 övertog GKSS tävlingen helt, de hade då varit medarrangörer under tre år, och drev den fram tilll 2010. Banan kortades till en 24-timmars segling som lades ut efter aktuella vindriktningar från år till år. 

2015 kändes det både angeläget och roligt att starta upp på nytt, det här var sommaren då både Volvo Ocean Race och Americas Cup kom till Göteborg, och denna gången var det Göteborgs Quinnliga Segelsällskap som arrangerade. Avsikten är att bredda intresset för och öka kunskapen om havskappsegling på Västkusten. Vi vill också återskapa traditionen med en havskappsegling här i Göteborg.

I linje med klubbens målsättning att öka intresset för havskappsegling bland kvinnor, hälsas kvinnliga besättningar extra varmt välkomna. Förutom de vanliga priserna delas ett speciellt vandringspris även  ut till bästa kvinnliga team.

Föreningen blev i slutet av november 2015 utsedd till Årets Arrangör av Västkustens Seglarförbund, för sitt arbete med havskappseglingen.

Bana

Banan är ca 110 Nm, och sträcker sig från Långedrags Hamn via Vinga till Hätteberget utanför Marstrand, därefter upp till Skagens rev och vidare ner till Läsö nordost innan rutten går tillbaka mot västkusten för att avslutas via Vinga på vägen tillbaka till Långedrag. Bansträckningen kan komma att ändras både före och under tävlingen beroende på väder och vind. 

 

Bana_GOR_2021

 

Uppdaterad: 01 JUN 2021 07:00 Skribent: Helena Carlgren

Göteborg_Open_sea_Race_2020

  9-10 juli 2022

Mediapartner

Search_Magazine

 

 Sponsor

Seldén

 

Postadress:
Göteborgs QSS - Segling
Carin Sjölander, Stapelbädden 9
41757 Göteborg

Kontakt:
Tel: +460708209095
E-post: This is a mailto link

Se all info