Hoppa till sidans innehåll

Göteborg Open sea Race


Havskappsegling på Västkusten

GOR 9 - 10 juli 2022

Nu finns inbjudan, anmälan, program m m publicerat här på webben. Nytt år, nya möjligheter och som alltid har vi skruvat lite för att göra det bättre och verka för att racet blir en härlig, utmanande och rolig upplevelse. I år arrangerar vi tillsammans med SS Fram och utgår från Björkö. Det blir regattamiddag på fredagen och start på lördag den 9 juli kl 10. Välkomna!

 

Vad är Göteborg Open sea Race?

Namnet är nytt från 2015 men inte själva tävlingen. Den seglades allra första gången 1996, och arrangerades då av Göteborgs Havskappseglingsförbund under namnet Göteborg Offshore Race. Den gången gick starten från Stenpiren och banan, som var dubbelt så lång, gick via Läsö, Anholt, Middelsgrund, Fladens fyr och Trubaduren. Från 2004 övertog GKSS tävlingen helt, de hade då varit medarrangörer under tre år, och drev den fram tilll 2010. Banan kortades till en 24-timmars segling som lades ut efter aktuella vindriktningar från år till år. 

2015 kändes det både angeläget och roligt att starta upp på nytt, det här var sommaren då både Volvo Ocean Race och Americas Cup kom till Göteborg, och denna gången var det Göteborgs Quinnliga Segelsällskap som arrangerade. Avsikten var att bredda intresset för och öka kunskapen om havskappsegling på Västkusten. Klubben ville också återskapa traditionen med en havskappsegling här i Göteborg.

Från 2022 arrangeras racet som ett samarbete mellan GQSS och SS Fram.

I linje med klubbarnas målsättning att öka intresset för havskappsegling bland kvinnor, hälsas kvinnliga besättningar extra varmt välkomna. Förutom de vanliga priserna delas ett speciellt vandringspris även  ut till bästa kvinnliga team.

Bana

Banan är ca 120 Nm, och sträcker sig från Björkö till Hätteberget utanför Marstrand, därefter upp till Skagens rev och vidare ner till Läsö nordost innan rutten går tillbaka mot västkusten för att avslutas via Vinga på vägen tillbaka till Björkö. Bansträckningen kan komma att ändras både före och under tävlingen beroende på väder och vind. 

 

 

Uppdaterad: 05 FEB 2022 10:34 Skribent: Helena Carlgren

GOR logga

  arrangeras av
SS Fram9-10 juli 
2022

Mediapartner

Search_Magazine

 

 

Postadress:
Göteborgs QSS - Segling
Carin Sjölander, Stapelbädden 9
41757 Göteborg

Kontakt:
Tel: +460708209095
E-post: This is a mailto link

Se all info