Hoppa till sidans innehåll

Styrsö 1-2 sep


Alla medlemmar är hjärtligt välkomna till en helg med mycket segling och roligt tillsammans. Vi träffas på seglarskolan på Styrsö - ”Vind i Seglen” 1-2  september. "Att segla är nödvändigt för ju mer vi seglar desto bättre blir vi."

 

Sista anmälningdag:  27 augusti 2018

Anmäl dig till Gunnel Venmark genom att skicka ett mail till This is a mailto link.

Kontaktperson: Gunnel Venmark tel 0708-567571

Vi kommer att ha tillgång till fem båtar och kan vara två personer i varje. Blir vi många, vilket vi hoppas på, får vi turas om i båtarna. Båtarna är sk GKSS-giggar, en pålitlig båttyp som är idealisk för såväl nybörjare som de med lite mer båtvana. Här kan du kika på hur de ser ut!  

 

Boende: Klubbstugan är bokad för målarkurs under helgen. Vi hoppas få ihop egna deltagande båtar så att vi kan sova ombord. Det finns bekvämare boende på Styrsö Skäret; Pensionat eller B&B. Var och en ansvarar här själv för bokning.

 

Mat: Vi samlas för gemensam måltid på fredag kväll. Frukost och lunch lördag och söndag gör man upp om inköp i respektive båt. utom för lördag kväll, då vi genomför en gemensam grillning.

Transport: 

Kommer du med egen båt: Kölbåtar är hänvisade till Styrsö Bratten, där det inte finns någon gästhamn men det går att lägga sig på tillfälligt grönmarkerade platser. Eventuellt blir det flytt till gästhamnen på Donsö senare för den som föredrar det. Det är ca 1 km gångväg från ” Vind i Seglen” till Styrsö Bratten och 2 km från Donsös Gästhamn.

Om du inte kommer med egen eller någon annans båt, går det bra att åka med Västtrafik till Styrsö. Båtarna som körs av Styrsöbolaget avgår från Saltholmen. (Spårvagn nr 11:s ändhållplats.) Västtrafiks vanliga kort och biljettsystem gäller. Den brygga som ligger närmast ”Vind i Seglen” är ”Styrsö Skäret”. (Kommer du direkt till måltiden på fredagkvällen är det närmare att åka till bryggan vid Styrsö Bratten.)

Kostnad: GQSS står för hyra av Vind i Seglens båtar och för gemensam mat lördag kväll. Matkostnad blir till självkostnadspris och vi får hjälpas åt att handla och fixa mat. Vi delar upp oss i olika lag.

Program i grova drag:

Fredag kväll:  För dem som vill samlas vi redan under fredagen vid Styrsö Bratten, där har vi bokat bord på Öberska Kaféet för en valfri måltid kl19. www.obergska.se

 

Lördag: 
Frukost

Kl 10.00, Samling, kaffe. Planering av dagen. Vi delar upp oss i lag med ansvarsfördelning. Segling fram till lunch.

Kl 13.00 ca, lunch

Kl 14.00 ca segling fram till middag

Kl 19.00 middag, grillning.

Söndag:
Frukost

Kl 10.00 Samling, kaffe. Reflektioner av gårdagens övningar. Segling till lunch.

Kl 13.00 ca lunch. Avslutning.

 

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!

Vind i seglen

Uppdaterad: 22 JUN 2018 12:21 Skribent: Helena Carlgren
E-post: Adressen Gömd

GOR logga

  arrangeras av
SS Fram9-10 juli 
2022

Mediapartner

Search_Magazine

 

 

Postadress:
Göteborgs QSS - Segling
Carin Sjölander, Stapelbädden 9
41757 Göteborg

Kontakt:
Tel: +460708209095
E-post: This is a mailto link

Se all info