Hoppa till sidans innehåll

Cruisingseglingskurs 2015


I Maj/Juni kommer två kurser att hållas för de som vill lära sig segla och hantera en båt. Lockar det dig? Glöm då inte att anmäla dig senast 1 april.
 

Grundutbildning för cruisingseglare.

Mål att kunna hantera båt i sällskap med andra, kunna lägga till o lägga ut i hamn, enklare kustnära navigation, båtens uppbyggnad och funktioner, sätta o reva segel m.m. Upplägget är 4 kvällstillfällen i båt där vi går igenom båten första gången, följande tre gånger går vi ut och seglar. Därefter så blir det en helgseglats lö-sö där vi seglar ut till en lämplig hamn, typ Vrångö, stannar över natt och dagen därpå så seglar besättningen hem båten utan coach med. Coachen seglar däremot med i en följebåt.

 

Fortsättningskurs för cruisingseglare.

Mål är att vara skeppare med hyfsat van besättning. Vi inleder kursen med att gå igenom båten samt bestämma vem som är skeppare vid respektive tillfälle. Varje skeppare väljer sedan ut en rutt och planerar seglatsen så att vi är tillbaka i hamn vid utsatt tid. Coach är med vid varje tillfälle som stöttning. Efter fyra genomförda kurstillfällen så får deltagarna gå ut en helg själva med båten. 


Kurserna är planerade till onsdagar resp torsdagar i maj o juni.

Kostnad per kurs är 2500SEK o deltagare.
Deltagarna måste medföra flytväst och sjökläder.
Fika/matkostnader och hamnavgift ingår ej. 

 

Anmäl intresse till Carin Sjölander, This is a mailto link senast 1 april.

Skriv vilken kurs du är intresserad utav så skickar jag över grundligare kursplan med tider och innehåll – kan förändras något. (obs att kurserna går parallellt så det går bara att anmäla sig till en)

Hamn på Västkusten

Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:12 Skribent: Helena Carlgren

Göteborg_Open_sea_Race_2020

  10-11 juli 2021

Mediapartner

Search_Magazine

 

 Sponsor

Seldén

 

Postadress:
Göteborgs QSS - Segling
Carin Sjölander, Stapelbädden 9
41757 Göteborg

Kontakt:
Tel: +460708209095
E-post: This is a mailto link

Se all info